•  
  • Umetnički direktor 42. FEST-a

   FEST 2014 / O festivalu / Umetnički tim / Umetnički direktor 42. FEST-a

   Borislav Anđelić

   Borislav Anđelić,umetnički director FEST-a, dugogodišnji filmski kritičar dnevnih novina “Večernje Novosti” , predsednik FIPRESCI Srbija, sekcije međunarodne organizacije filmskih kritičara i član Upravnog odbora Filmskog centra Srbije. Spada među najuticajnije filmske kritičare u regionu i prati filmska zbivanja za domaću, ali i stranu štampu, radio i televizije.

   Tokom svoje dugogodišnje karijere bio je jedan od selektora FEST-a, kao i umetnički direktor Međunarodnog festivala na Paliću i Festivala autorskog filma u Beogradu. Kao spoljni saradnik aktivno je radio na programskim selekcijima brojnih, kako domaćih, tako i stranih filmskih manifestacija i osmišljavanju pratećih programa i okruglih stolova vezanih za afirmaciju domaćeg srpskog filma, međunarodnog udruženja FIPRESCI, naročito,mladih filmskih kritičara i autorskog filma u celini.

   Kao član glavnih žirija i žirija kritike, u zemlji (na Kratkom metru u Beogradu, Herceg Novom i Vrnjačkoj Banji itd…) inostranstvu (Berlin, Kan, Toronto, Frajburg,Visbaden,Troja, Kotbus, Solun, Bratislava itd), aktivno je ucestvovao u izboru dobitnika nagrada.

  •