•  
  • Selektor 42. FEST-a

   FEST 2014 / O festivalu / Umetnički tim / Selektor 42. FEST-a

   Ivan Karl

   Rođen je u Beogradu 1979. god. Diplomirao je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao autor i voditelj emisija o filmu radio je na Trećem kanalu RTS, zatim kao urednik filmskog programa na TV Politika. Bio je selektor Festivala studentskog filma, Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (program Istok je tamo) i organizator i selektor Festivala filmova Eurimaža u Beogradu. Pisao je televizijsku i filmsku kritiku i reportaže, a u svojstvu člana žirija kritike Fipresci učestvovao je na festivalima u Vizbadenu, Ankari, Ljubljani, Hihonu, Trstu i Motovunu. 

   Bio je koordinator međunarodne saradnje u Filmskom Centru Srbije, a potom i Glavni i odgovorni urednik kablovske televizije Film plus. Autor je dokumentarnih tv serija Žene na filmu i Muški na filmu, kasnije pretočenih u knjigu Gluma na filmu. Šest godina je bio na mestu odgovornog urednika redakcije filmskog i stranog serijskog programa RTS, odakle prelazi u kompaniju SBB na poziciju Direktora za filmske sadržaje.

   Višestruki je dobitnik nagrade TV Novosti za najgledniji filmski program u Srbiji. Lauret je nagrade Lučonoša, koju dodeljuje Katedra za filmsku i TV produkciju FDU. Odlukom Skupštine grada, 2010 god. je sa Borislavom Anđelićem imenovan za umetničkog rukovodioca FEST-a - pozicija Selektor.

  •