•  
  • FEST na bis

   FEST 2014 / Vesti / FEST na bis
   09. Mart 2014.
   FEST na bis će se održati u Dvorani Kulturnog centra i Domu sindikata

   PONEDELJAK 10.3.

    

   DOM SINDIKATA

    

   22.00 NIMFOMANKA

   Jedan od najkontroverznijih filmova godine posle Berlinala dolazi u Beograd u verziji od 4 sata koja predstavlja skraćenu, ali integralnu verziju, odnosno oba od dva planirana dela koji će biti pušteni u bioskope. Iako je bila planirana samo jedna projekcija, zbog velikog interesovanja publike, Nimfomanka će imati čak tri dodatne projekcije.

    

   DVORANA KULTURNOG CENTRA

    

   17.00 KAD SE NOĆ SPUSTI NA BUKUREŠT

   Korneliu Porumbiu je perspektivni reditelj rumunskog novog talasa nagrađen Zlatnom kamerom u Kanu. Njegov novi film se fokusira na reditelja i glavnu glumicu tokom snimanja filma i na njihov odnos van seta.

    

   19.00 VITLEJEM

   Vitlejem je priča o komplikovanom odnosu pripadnika izraelske tajne službe i njegovog mladog  palestinskog doušnika. Juvar Adler je talentovani mladi izraelski reditelj kome je ovo debitantsko ostvarenje, a da mu se smeši svetla budućnost govori i činjenica da je Vitlejem bio zvanični izraelski kandidat za Oskara, i do sada je prikazan na festivalima u Veneciji i Torontu.

    

   21.00 METRO

   Ruski blokbaster Metro poznat je kao prvi veliki ruski film katastrofe. Sa budžetom od 13 miliona evra, ovaj film je fascinantno tehnološko dostignuće i triler do sada neviđen u ruskoj kinematografiji. Bavi se dešavanjima u podzemnom tunelu nakon što se obruši zemlja i zarobi putnike u vagonu podzemne železnice.

    

    

   UTORAK 11.3.

    

   DVORANA KULTURNOG CENTRA

    

   15.00 PIONIR

   Erik Šolbjarg, norveški reditelj, potpisuje triler Pionir. On je karijeru započeo izuzetnim filmom Insomnia, čiji je rimejk kasnije snimio Kristofer Nolan. Njegov sledeći projekat bio je film Prozac nation, a Pionir mu je četvrti dugometražni film koji je prikazan na filmskim festivalima u Torontu, Londonu, Čikagu, Helsinkiju i Hamburgu

    

   17.00 SVE JE IZGUBLJENO

   Ovo je prvi film u istoriji koji ima samo jednog glumca, Roberta Redforda, i jednog scenaristu/reditelja, Džefrija Čandora, ali zato čak sedamnaest producenata. Film ima samo 32 stranice scenarija, budući da ima jedva par replika, ali to ga ne čini ništa manje uzbudljivim. Priča je smeštena na more, na preživljavanje Redfordovog lika izgubljenog u indijskom okeanu bez mogućnosti da nekog kontaktira.

    

   19.00 HOĆU I JA

   Poslednji film kultnog ruskog reditelja Alekseja Balabanova prikazan je na festivalima u Veneciji, Roterdamu, na Kustendorfu... Bavi se putovanjem četiri slučajna saputnika koji odlučuju da krenu stopama lokalne legende i pronađu put do ,,tornja sreće''.

    

   21.00 U CVATU

   U cvatu je film o prijateljstvu dve devojčice, njihovom odrastanju, odnosu sa okolinom i životu u Gruziji nakon raspada Sovjetskog saveza. Nana Ekvtimišvili završila je dramaturgiju, a Simon Gros režiju, a udruženim snagama režirali su ovaj film koji je pokupio brojne nagrade, između ostalog nagradu foruma na Berlinalu, Srce Sarajeva i nagradu za najbolju glumicu u Sarajevu, FIPRESCI nagradu na festivalu u Hong Kongu i nagradu publike u Milanu.

    

    

  •