•  
  • Milan Todorovic, reditelj filma Mamula

   FEST 2014 / Vesti / Milan Todorovic, reditelj filma Mamula
   08. Mart 2014.
   Oduvek mi je bila interesantna kao lokacija i još pre Zone Mrtvih razmišljao sam o nekoj priči koja bi mogla da se dešava na tom ostrvu i došao sam na ideju za priču o sireni

   Ovo je Vaš drugi po redu horror film, odakle potiče fascinacija tim žanrom i zašto baš Mamula?

   Milan Todorović: Ono što me je privuklo da snimam horor filmove pored toga što najviše volim da ih gledam je to što su filmovi horor žanra najgledaniji filmovi na Svetu, imao sam želju da moji filmovi dodju do što šire publike. A što se tiče Mamule oduvek mi je bila interesantna kao lokacija i još pre Zone Mrtvih razmišljao sam o nekoj priči koja bi mogla da se dešava na tom ostrvu i došao sam na ideju za priču o sireni.

   Kako je došlo do angažmana gospodina Franka Nera?

   Milan Todorović: Lik Nika je napisan za gospodina Nera. Kada sam imao priliku da ga sretnem  na festivalu u Sloveniji prišao sam mu želeći da on bude taj lik. Upoznali smo se i porazgovarali, on je pogledao scenario koji mu se dopao. Niko je veoma zanijmljiv karakter,  iako nema sto posto prisutnosti na ekranu on je praktično glavni lik. 

   A kako je došlo do angažmana Natali Burn?

   Milan Todorović: Natali sam upoznao na filmskom festivalu u Kanu i odmah smo se sprijateljili. Njen lik je takodje pisan prema njoj kao i većina likova u filmu koji su pisani prema glumcima koji ih igraju.

   Najavljivali ste film po romanu Djordja Bajića Ostrvo Prokletih?

   Milan Todorović: Ta priča je sjajna, mislim da to može da bude odličan film, postoji osnovna adaptacija priče, kratki sinopsis. To bi bio skup projekat i želim da to bude maksimalno iskorišćen budžet i da to bude jedan veliki film, u ovom trenutku nije moguće da se to realizuje.

    

   Tijana Matić

    

    

    

    

  •