•  
  • SLOBODAN STEFANOVIĆ, GLUMAC U FILMU MAMULA

   FEST 2014 / Vesti / SLOBODAN STEFANOVIĆ, GLUMAC U FILMU ...
   08. Mart 2014.
   : Ja igram jednu od glavnih uloga u filmu a to je Aleks koji dovodi svoje dve prijateljice amerikanke na Rose

   Reci nam nešto o tvojoj ulozi u filmu Mamula koji imamo priliku da vidimo večeras na FEST-u?

   Slobodan Stefanović: Ja igram jednu od glavnih uloga u filmu a to je Aleks koji dovodi svoje dve prijateljice amerikanke na Rose. One su prilično znatiželjne tako da se oni zadese na Mamuli na kojoj se dešavaju prilično čudne stvari i tu kreće cela priča kako sirena ubija ljude.

   Kako je došlo  do toga da ti glumiš u ovom filmu?

   Slobodan Stefanović: Ja sam ranije radio sa Milanom na jednom filmu koji se zove Gnev Mrtvih, nikada do tada nisam radio horor filmove, iz mjuzikla sam prešao na horore i to je bio veliki izazov i velika sreća da kao glumac imam priliku da radim različite žanrove. Radio sam drame i televizijske serije i odjednom se pojavio horor film kao veliko osveženje. Trejler za film koji sam radio sa Milanom Gnev Mrtvih je gotov koji ćemo snimati u septembru zajedno sa Katarinom Radivojević, Natalie Burn i Draganom Mićanovićem. U medjuvremenu se desila Mamula za koju je Milan imao poverenja da mi da glavnu ulogu.

   Šta misliš kakav će film imati odaziv u Americi?

   Slobodan Stefanović: Milslim da će biti mnogo bolje prihvaćen nego u Srbiji zato što su oni navikli na horor filmove.  Mi smo početnici u ovom žanru I nadam se da ćemo otvoriti put ovakvim filmovima kod nas. Amerika ima armiju obožavalaca horror filmova tako da se tamo oni prodaju vrlo lako. Nakon srpske premijere i distribucije u našim bioskopima očekuje nas distribucija u Evropi i Americi i učešće na već sada zakazanim filmskim festivalima.

   Reci nam za kraj neke utiske sa snimanja?

   Slobodan Stefanović: Bilo je strašno naporno ali i jako uzbudjivo. Snimali smo po šesnaest sati dnevno tih nekih dvadeset dana koliko smo bili tamo. Zanimljivo je raditi kada svaki dan imate neke maske na licu, kada se snimaju iskasapljena tela i krv, horror je žanr koji to zahteva.  Tu su bile i jahte, gliserii lepe kuće.

    

   Tijana Matić

  •